Dlaczego warto stosować Cholesterolex – zioła na cholesterol?
Mieszanki ziołowe na cholesterol są bardzo istotnym wsparciem i pomocą dla osób borykających się ze zbyt duży poziomem cholesterolu. Odpowiednia zmiana nawyków żywieniowych oraz wprowadzenie odpowiedniej ilości ćwiczeń związanych z aktywnością fizyczną może skutecznie przyczynić się do trwałego obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Dążenie do obniżenia poziomu cholesterolu jest kluczowe dla naszego organizmu ponieważ zbyt wysoki cholesterol może prowadzić do poważnych chorób, takich jak miażdżyca.
Zastosowanie ziół na cholesterol
Mieszankę ziołową Cholesterolex stosuje się w celu obniżenia poziomu cholesterolu oraz oczyszczeniu tętnic ze złogów. Miażdżyca tętnic, inaczej stwardnienie tętnic to zesztywnienie ścian tętnic, spowodowane przez odkładający się tłuszcz lub wapń na wewnętrznych ścianach tętnic. Odkładające się złogi mogą w znacznym stopniu utrudniać prawidłowe krążenie krwi, co może prowadzić do dalszych powikłań.
Jak działa mieszanka ziołowa Cholesterolex?
Podstawowe działanie mieszanki ziołowej Cholesterolex polega na korzystnym wpływie zawartych w niej składników ziołowych na układ krążenia, wsparciu działania układu trawiennego oraz regulacji pracy wątroby. Jedną z takich roślin jest mniszek lekarski, którego substancje aktywne chronią przed miażdżycą. Obniża on również tzw. zły cholesterol. Ważną zaletą mniszka lekarskiego jest jego popularność oraz łatwa dostępność.

SKŁAD PRODUKTU
Liść pokrzywy Urtica dioica, mniszek lekarski korzeń Taraxacun officinale, ostropest nasiona Silybum marianum, Nie zawiera sztucznych barwników ani substancji słodzących. Najwyższa jakość użytych surowców.

KRAJ POCHODZENIA
Polska
Data przydatności do spożycia, a także numer partii znajdują się na opakowaniu.
Dodatkowe informacje
Pokrzywa, która w postaci suszonych liści jest składnikiem mieszanki ziołowej Cholesterolex ma nieoceniony wpływ na zdrowie. Liście pokrzywy zawierają w swym składzie wiele minerałów i witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Pokrzywa zalecana jest jako dodatkowy składnik diety kobietom w ciąży, ponieważ bardzo pozytywnie wpływa na układ kostny i krwiotwórczy, zawiera również duże ilości witaminy C.
Sposób użycia
Wsypać 1 łyżkę stołową mieszanki do szklanki. Nalać do pełna gorącej wody (200 ml). Zaparzać przez 5-10 minut, pod przykryciem. Napar wypić przed posiłkiem.